LastMinute Wintersport 2012

Menu
skivakantie tsjechie

Skivakantie Tsjechie

Veel mensen denken dat je voor wintersport en sneeuwpret in een ander land moet zijn dan in Tsjechië, Maar niets is minder waar, Tsjechië  is een volwaardig wintersportland waar de mogelijkheden op een hoog niveau staan. Niet voor niets werden de langlaufster Katerina Neumann en de schansspinger Jaroslav Suakala wereldkampioenen. De basis werd gelegd in Tsjechië met haar gunstige skimogelijkheden.

De skigebieden van Tsjechië liggen op korte afstand van Nederland. Het dichtstbijzijnde skigebied ligt op maar 760 km van bijv. Utrecht, goed te doen in 7,5 uur reizen. Het befaamde Harrachov in het Reuzengebergte ligt op 890 km van Utrecht en is in iets meer dan 9 uur te bereiken.

Met hun 600 m tot 1200 m hoogte zijn de bergen In Tsjechië niet zo hoog en steil als in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk of Noord-Italië. Juist daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Maar ook de ervaren skiërs zullen er pistes naar hun hart aantreffen, wat de sneeuwzekerheid betreft: in de hoger gelegen gebieden ligt er vanaf half november tot eind maart voldoende sneeuw. Daarom is het belangrijk om in het winterseizoen minstens sneeuwbanden te hebben en sneeuwkettingen mee te nemen. In sommige gebieden en onder bijzondere omstandigheden zijn die laatste zelfs verplicht.

De kwaliteit van de skipistes is uitstekend. Ze worden goed onderhouden met moderne apparatuur, en als het nodig is worden sneeuwkanonnen ingezet. Er is en wordt de laatste jaren veel geïnvesteerd in het moderniseren van de skiliften en de machines voor het onderhoud van de pistes.

Tsjechië gaat helemaal met de trend mee en doet niet onder voor andere gerenommeerde skigebieden. Praktisch overal zijn ski- en snowboardscholen voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn kleuterklasjes voor de allerkleinsten die door ervaren personeel worden vermaakt, waardoor vader en moeder onbezorgd kunnen skiën. Veel skicentra hebben wel een snowpark, waar de liefhebbers van snowboarding terecht kunnen zonder anderen te hinderen.

In toenemende mate worden allerlei voorzieningen getroffen om méér te kunnen doen dan alleen skiën. Een wintersportvakantie wordt winterpret, dankzij tochten met een arrenslee, snowtubing (in een autoband naar beneden suizen) en rodelbanen.

Wat elke bezoeker van het winterse Tsjechië met genoegen opvalt zijn de bijzonder gunstige prijzen voor skipassen, huur en onderhoud van skimateriaal. Dat maakt een wintersportvakantie in deze steeds duurder wordende tijd nog betaalbaar. En dat klinkt menigeen als muziek in de oren!

Voor langlaufen biedt Tsjechië uitstekende mogelijkheden. De echt uitgezette en onderhouden loipes zijn vooral te vinden bij de grotere skicentra. De loipes bij de langlaufstadions zoals in Misečky en Nové Město na Moravě zijn perfect, en worden dan ook gebruikt voor wereldkampioenschappen.

Het fenomeen “Après-ski” is niet zo sterk ontwikkeld als in West-Europese wintersportlanden. Maar de laatste jaren wordt daar steeds meer aandacht aan besteed. De vele restaurantjes spelen steeds beter in op die behoefte. Ook verschijnen er meer en meer disco’s in de typische wintersportpaatsen. En het is niet overdreven om te zeggen dat het in Tsjechië nog mogelijk is om met vier of vijf mensen uit eten te gaan voor dezelfde prijs die je thuis voor 2 personen betaalt.

De skigebieden in Tsjechië zijn vooral langs de grenzen te vinden. In het westen het Ertsgebergte, in het noorden het Jizeragebergte, het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte, in het noordoosten het Jeseníkygebergte, in het oosten het Beskydy-gebergte en in het zuidwesten het gebied rond het Lipnomeer. Een uitzondering daarop maakt bet skigebied op de Hoogvlakte, dat in het centrum van het land ligt.

Het heerlijke van Tsjechië als wintersport bestemming is, dat er praktisch overal wel een eenvoudige skihelling te vinden is waardoor je altijd vlak bij huis heerlijk ontspannen van een actieve wintervakantie kunt genieten. En Bungalow.Net heeft altijd wel een passende accommodatie. Of zoekt u een hotel, met alle informatie voor hotels in Tsjechie kunt op HolidayCheck terecht.

 

 

Meer Wintersport

Bizz Travel Wintersport Camelot Winterreizen Chalet.nl Winter Jiba Wintersport
Ski Chalets Skien in Frankrijk Ski Studs Wintersport Sneeuwfun
Snowtime Oostenrijk Snowtrex Sneeuwvakanties Wintersport Accommodaties Wintersportbungalow Tsjechie
Husk Wintersport Nortlander Skivakantie Ski Horizon Snow Rental